•  

  Op maandag 4 november is op 85-jarige leeftijd ons lid Janus Daris overleden. Janus was meer dan 50 jaar lid van onze vereniging. Hij speelde vele jaren in de lagere elftallen en werd met de veteranen diverse keren kampioen. Zijn sterke punten waren zijn snelheid en uithoudingsvermogen. Technisch was het allemaal wel wat minder. Ook was Janus een zeer sportieve speler die zelden overtredingen maakte.

  In maart 1984 was Janus de allereerste speler bij onze vereniging die als 50-jarige Abraham nog actief op het veld was, iets wat toen uitgebreid gevierd werd.

  Janus en Toos hielden wel van een feestje. Als er iets te vieren was met zijn elftal of met de vereniging, dan waren ze erbij. Ook kwam Janus altijd trouw naar de jaarvergaderingen om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van de vereniging.

  Voetballen was niet zijn grootste hobby, dat was het Riethovense Harmoniecorps waar Janus jaren in het bestuur heeft gezeten. Verder heeft hij een pauselijke onderscheiding gekregen voor zijn werk voor de St. Willibrordusparochie in Riethoven en was hij Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn bijdragen voor de gemeenschap in Riethoven.

  Enkele jaren geleden kreeg Janus te maken met de ziekte van Alzheimer en zaten er bezoeken aan het sportpark niet meer in.

  Wij wensen Toos en de rest van de familie veel