• In memoriam Jos van Gerwen 

  Donderdagochtend 14 maart is ons lid en oudste ‘Beertje’ Jos van Gerwen, hij was 84 jaar oud, plotseling overleden ten gevolge van een hartinfarct.. 

  Normaal gesproken meldde Jos zich present op vrijdagmorgen rond de klok van tien, als wij (De Beertjes) meestal net aan de koffie zaten. Hij had er dan al een uurtje gymmen op zitten. Een half uurtje koffie drinken met hier en daar een kwinkslag en dan aan het werk. En er ging bijna geen week voorbij dat we niet even moesten melden dat we het wel heel slecht hadden gehad bij hem in de klas op de lagere school. Maar daar had hij dan altijd wel weer een gepast weerwoord op. 

  Vandaag, vrijdag 15 maart kwam zijn zoon Marc op precies datzelfde tijdstip zijn overlijden aan ons melden. Een heel rare constatering, vond ook Marc. 

  Jos was van 1959 tot zijn pensionering in 1995 onderwijzer aan de Sint Willibrordusschool. Ergens daarna, we weten het precieze jaar niet, heeft hij zich aangemeld als Beertje. Dat moet hij dus ruim twintig jaar geweest zijn. Hij was de man die precies wist waar de lijnen moesten komen. 

  Hij was al jaren een regelmatig bezoeker van de wedstrijden van het vaandelteam. In het verleden deed hij dat meestal in het gezelschap van Gerard Versmissen en Theo Sesink. Vreemd genoeg deed hij dat bijna niet in de jaren dat Marc keeper was in het 1e elftal. 

  Buiten het voetbal was hij ook nog actief bij het IVN (hij was afgelopen woensdag nog bij de vlindertuin in verband met Boomplantdag) en was hij dirigent van het gregoriaans koor van Riethoven en het gemengd koor van Knegsel. 

  Op dinsdag 19 maart vindt de uitvaartmis met daarna begrafenis plaats in de Sint Willibrorduskerk in Riethoven, aanvang 11.00 uur. 

  Op zondag 17 maart kan er bij Jos thuis (Willibrordusstraat 7) tussen 18.00 en 20.00 uur afscheid van hem worden genomen. 

  Wij wensen Sjan, Marc en de rest van de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. 

   

  In memoriam: Jos van Gerwen